Våra behandlingar

Naprapati

Naprapati

Den vanligaste smärtan kommer från muskler, bindväv och leder. Orsaken kan vara varierande; du kanske överbelastat dig i trädgården eller på gymet, du kan ha fått musarm, spänningsvärk på grund av stress eller sorg, eller kanske rent av skadat dig i en olycka?

Naprapati betyder korrigering av smärta, vilket är en bra summering av vad naprapaten gör.

För att påverka smärtan så stimulerar naprapaten nervsystemet så att detta i sin tur kan dämpa smärtan. Naprapaten påverkar alltså kroppens egna smärtlindrande system, och kan på så sätt ofta minska behovet av till exempel smärtstillande medicin. Metoderna naprapaten använder sig av är bland annat massage, muskelpressur, muskelstretch samt mobilisering och manipulation av leder. Samtliga tekniker stimulerar till ökad rörlighet och blodcirkulation, vilket leder till smärtlindring.

Även mekaniska blockeringar i en led kan orsaka smärta. Om någonting gått sönder, som t ex vid diskbråck, kan naprapaten hjälpa till att avlasta det skadade området och se till att du får rätt rehabilitering för att så snabbt som möjligt återfå fullgod funktion.

Akupunktur

Akupunktur

Akupunkturen har lång tradition i Kina och metoden beskrevs redan för 5 000 år sedan. Då fanns en filosofisk kunskap om hur människokroppen fungerade och man tänkte sig att olika energier balanserades i kroppen om man placerade nålar efter särskilda meridianer. Idag har forskning visat att då nålen placeras på sin punkt så sker en signalering i nerven och det frisätts endorfiner. Metoden används främst mot smärta i muskler och leder och nålarna placeras då fortfarande utmed de traditionella meridianerna. Akupunktur är dessutom en av de mest effektiva behandlingsmetoderna för att behandla huvudvärk.

Dry Needling är en form av muskulär behandling där man sticker nålar i triggerpunkter. Forskning har visat ännu bättre behandlingseffekt än vid muskelpressur samt kortare behandlingsreaktioner med snabbare återhämtning från smärtan. Behandlingstiden är kortare och effektivare!

Kinesiotejp

Kinesiotape

Kinesiotape är elastisk. När den appliceras på ett hudområde så sträcker man ut den och vid kroppsrörelse aktiverar den hudens många receptorer. Detta kan leda till förbättrad cirkulation, minskad smärta och stimulera underliggande muskler att aktiveras.

Koppning

Koppning

Koppning eller koppningsmassage är en behandling som har sitt ursprung inom traditionell kinesisk medicin och används ofta som komplement till annan behandling såsom akupunktur. Koppningsmassage är en djupgående muskel- och bindvävsbehandling som främjar cirkulation av blod, lymfa och vävnadsvätskor med hjälp av ett vakuum på huden som skapas av sugkoppar av silikon. Det minskar smärta genom att det stimulerar receptorer i huden som reagerar på töjningseffekten som uppstår.